اولین گام در خوردن غذای سالم داشتن غذاهای مناسب در آشپزخانه است. از آنجا که بسیاری از غذاها منبع پنهانی قند و سدیم هستند، مهم است بدانید که چه چیزی در یخچال شما وجود دارد. دو علت اصلی بیماری کلیوی، دیابت و فشار خون بالا است، اما هنگامی که مصرف این مواد مضر کنترل می شوند،
بیماری کلیوی اغلب می تواند متوقف یا کند شود. انتخاب غذاهای سالم و کنترل مصرف قند، چربی، سدیم و نمک می تواند تفاوت زیادی در مدیریت عوامل بیماری سنگ کلیه و محافظت از کلیه ها ایجاد کند و چه در کودکان و بزرگسالان سبب مشکلات وزن، دیابت و … گردد.
5 خوراکی بسیار مضر
حذف این 5 خوراکی از رژیم غذایی روزانه برای حفظ کلیه شما ضروری است.
1-جوش شیرین (بیشتر در نان و نوشابه ها): جوش شیرین هیچ ارزش غذایی ندارد، به صورت طبیعی یا شیمیایی تولید می شود. دارای کالری زیاد است و موجب اضافه وزن ناخواسته می گردد. معمولا 350 سی سی کوکاکولا 152 کالری دارد و معمولا این مقدار نوشابه در بین بسیاری به عنوان یک نوشیدنی کم بدون توجه به جوش شیرین آن در نظر گرفته میشود. مطالعات نشان میدهد، جوش شیرین فرد را به شرایطی مانند پوکی استخوان، بیماری کلیوی، سندرم متابولیک و مشکلات دندان مبتلا می کند. جوش شیرین یا نوشابه رژیمی ممکن است کالری کمتری داشته باشد، اما همچنان هیچ ارزش تغذیه ای ندارد و اغلب حاوی مواد افزودنی، از جمله شیرین کننده های مصنوعی است. به جای نوشابه از آب استفاده کنید، اگر طعم آب ساده را دوست ندارید، به آن یک یا دو تکه میوه تازه اضافه کنید تا به آن طعم اضافه کنید
2- سوسیس، کالباس و فرآورده های گوشتی فراوری شده: غذای مهمانی و رستوران، غذاهای سرخ شده و ژامبون را از رژیم غذایی خود حذف کنید! گوشت فرآوری شده می تواند منابع قابل توجهی از سدیم و همچنین نیترات باشد که با سرطان مرتبط است. گوشت گوسفندی تازه، بوقلمون تازه یا مرغ تازه و همیشه گوشت کم سدیم و کم نیترات را انتخاب کنید.
3-کره (بخصوص کره های غیر محلی): کره از چربی های حیوانی ساخته شده است و حاوی سطح بالای کلسترول، کالری و چربی اشباع است. مارگارین نیز از روغن گیاهی ساخته شده است و درای چربی های خوب بیشتری است، اما ممکن است انتخاب خوبی نباشد، زیرا اغلب حاوی چربی های ترانس است. در صورت امکان از روغن کانولا یا روغن زیتون استفاده کنید. اگر شما دنبال روغنی برای مالیدن روی نان برای استفاده مثلا با عسل، هستید از روغن های کم کالری با ترانس پایین استفاده کنید.
4- سس مایونز (حتی بقیه سس های غیرخانگی نیز مضر هستند): یک قاشق غذاخوری سس مایونز حاوی 103 کالری انرژِی است! نه تنها کالری بالایی دارد بلکه حاوی مقادیر بالای چربی اشباع است. سس مایونز کم کالری و بدون چربی در بازار موجود است، اما اغلب سدیم و شکر بالایی دارا است و ممکن است حاوی مواد افزودنی دیگری باشد. ماست کم چربی بهترین جایگزین سالم برای این سس، است که دارای پروتئین بالا است و به راحتی با سالاد مخلوط و آغشته می شود تا به سالاد قوام دهد.
5- غذاهای منجمد: مطالعات نشان داده اند که غذاهای فرآوری شده ممکن است به توسعه بیماری دیابت نوع 2 و همچنین تاثیر منفی بر کارکرد کلیه ها کمک کنند. غذاهای یخ زده یا آماده مانند پیتزا یخ زده و شام های مایکروویوی که با قرار دادن در مایکرویو از حالت انجماد خارج میشوند و آماده مصرف میگردند، اغلب به شدت دیر هضم و سنگین هستند.